Ontmoetingskerk Haarlem

30 November 2022

Opdrachtgever: Protestantse Gemeente Haarlem
Website: www.pknschalkwijk.nl
Locatie: Haarlem

In opdracht van de Protestantse Gemeente Haarlem zijn bouwkundige voorzieningen aangebracht in de Ontmoetingskerk.

Het doel van de opdracht was om de nagalm te verminderen en de spraakverstaanbaarheid te verbeteren. Hiermee is de mogelijkheid ontstaan om de zaal multifunctioneel te gebruiken. Bijvoorbeeld voor vergaderingen of evenementen. De architect had als eis dat de voorzieningen zo min mogelijk afbreuk doen aan de uitstraling van de kerkzaal.

In samenwerking met de akoestisch adviseur is een voorzieningenpakket uitgewerkt bestaande uit de KD Keys absorptiepanelen met een uni-kleur stoffering. De kaders van de panelen zijn in de specifieke RAL kleur gespoten van de architect. Om te voldoen aan de wensen van beide ontwerpers zijn de schuifdeuren geïntegreerd in de akoestische wanden. Hiermee is een geheel ontstaan waarin functie en vorm samenkomen.

Door de maatwerk voorzieningen is de nagalm in de kerkzaal verminderd en is de ruimte geschikt gemaakt voor verschillende bezettingen. Hierbij is de akoestiek nog steeds geschikt voor zondagsdiensten met het gesproken woord en orgelmuziek.

Referentiefoto’s

Wij laten graag wat foto’s zien van het eindresultaat. Heb je na het bekijken van dit project vragen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Toegepaste producten

Contact over project