Ontmoetingskerk Haarlem

30 November 2022

Opdrachtgever: Protestantse Gemeente Haarlem
Website: www.pknschalkwijk.nl
Locatie: Haarlem
Akoestiek ontwerp: Jan Bril | Auditum
Architect: Groeneweg Van der Meijden

In opdracht van de Protestantse Gemeente Haarlem heeft TeamGeluid de kerkzaal van de Ontmoetingskerk verbouwd.

De opdrachtgever benaderde ons aan de hand van een adviesrapportage van Auditum. Het akoestisch ontwerp omschreef hoe de ruimte een meer multifunctionele gebruik kon faciliteren door de nagalm te verkorten.

In samenwerking met de opdrachtgever en de architect zijn de eisen uit de akoestische rapportage verder uitgewerkt tot een visuele oplossing. De resulterende panelen en wanden zijn in unistofffen uitgevoerd en de kaders zijn in specifieke RAL-kleur meegespoten. Het geheel geeft een visueel rustig beeld, maar breekt de achterwand op in vlakken met verschillende afmetingen. De bestaande elektronische voorzieningen en sparingen zijn verwerkt in de aangebracht voorzetwand. Om te voldoen aan de eisen uit het akoestisch rapport, zijn de maatwerkoplossingen ter goedkeuring gepresenteerd aan de heer Bril.

Door de maatwerkvoorzieningen is de nagalm in de kerkzaal verminderd en is de ruimte geschikt gemaakt voor multifunctioneel gebruik. De zaalakoestiek is nog steeds geschikt voor zondagsdiensten met het gesproken woord en orgelmuziek. De uitdaging voor TeamGeluid zat in de kleurstelling van de muren en het integreren van de schuifdeuren en andere sparingen in de wand.

Referentiefoto’s

Wij laten graag wat foto’s zien van het eindresultaat. Heb je na het bekijken van dit project vragen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Toegepaste producten

Contact over project