Zaalakoestiek in kerken

De akoestiek in kerken is van onschatbare waarde voor zowel de verstaanbaarheid van het gesproken woord als de beleving van muziek. Het is essentieel dat teksten duidelijk en helder worden overgebracht naar de aanwezigen. TeamGeluid heeft speciaal voor gebedshuizen verschillende producten ontwikkeld die de bouwkundige akoestiek van de meest uitdagende ruimten in balans brengt.

Foto van bijbel en orgel

Ontmoetingskerk in Haarlem

Akoestiek voor het gesproken woord

TeamGeluid is specialist in producten voor spraak en muziek. Wij vertalen de eisen van akoestiek ontwerpers naar visueel aantrekkelijke interieurpanelen, wanden en plafonds. Zelfs in de meest uitdagende ruimten waar eisen gelden ten aanzien van de welstand en historisch erfgoed.

Geluiddemping

Voor het wegnemen van reflecties en nagalm leveren wij in kerken akoestisch absorberende wanden. Doorgaan gebruiken we een spanwand met luxe stoffering van het type Cyrus of akoestisch pleisterwerk van het type Mercury. Beide zijn in verschillende kleuren leverbaar. Het is mogelijk specifieke vlakken in de wand akoestisch uit te voeren of de gehele wand naadloos te bedekken.

Foto van Akoestische panelen met unikleur stoffering in kerk

Akoestische panelen op achterwand kerkzaal – Het Lichtbaken in Zoetermeer

Specialist in kerken

De akoestiek in kerken is een specialisatie binnen het vakgebied zaalakoestiek. Of het nu om nieuwbouw gaat of rijksmonument, TeamGeluid realiseert in nauwe samenwerking met het ontwerpteam een gebalanceerde akoestiek.

Muziek in kerken

Muziek is onlosmakelijk verbonden aan kerken. De ruimtelijkheid van een zaal moet merkbaar bijdragen aan de opvoering. Het is met de huidige stand van techniek mogelijk om geloofruimten in te richten die recht doen aan zowel het gesproken woord als muziek. Wij leveren panelen die reflecties absorberen, reflecteren of diffuseren

Geluidverstrooiing

Keys is een geavanceerd diffusiepaneel van Nederlandse bodem. Een klassieke QRD-diffusor met 1D verstrooiing. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, zelfs een doorzichtige variant is leverbaar. Door het gebruik van deze panelen worden reflecties op wanden en plafonds verstrooid tot een aangename galm. De galmtijd blijft in tegenstelling tot absorptie intact.

Foto van diffusoren in gereformeerde gemeente kerk

Keys diffusoren in kerkzaal – GG Veen

Samen sterker door integrale samenwerking

TeamGeluid specialiseert zich in het ontwikkelen, produceren en monteren van maatwerk producten. Hiervoor werken wij nauw samen met akoestisch adviseurs en architecten. Het is onze specialiteit om de eisen vanuit de adviseurs, architect en opdrachtgever samen te voegen tot een passende oplossing. Elk product wordt daarom apart uitgetekend, geproduceerd en gemonteerd door vakmensen.

Onze producten zijn getest in het akoestisch laboratorium en in praktijksituaties. Deze meetgegevens delen wij met akoestiek ontwerpers om nieuwe zalen te modelleren in driedimensionale computersoftware. Wij zijn voorstanders van ontwerpers die een integrale aanpak van de zaalakoestiek beoefenen. Dit is een werkwijze waarbij het geluidssysteem, de akoestische voorzieningen en de visuele architectuur integraal op elkaar worden afgestemd in de ontwerpfase.

rekenmodel akoestiek, kerkakoestiek

Akoestisch 3D rekenmodel – aangeleverd door Auditum

Kom in contact met ons team

Ons team van productspecialisten verteld graag meer over de mogelijkheden. Neem contact op voor een kennismaking, wij horen graag waar wij mee kunnen helpen.