Akoestiek in muziekstudio's

Studio akoestiek is essentieel voor het bereiken van hoogwaardige geluidsopnamen en mixen. Ontdek een uitgebreide reeks producten die zijn ontworpen om de akoestische eigenschappen van je studio te optimaliseren.

Investeer in studio akoestiek en creëer een sonische ruimte waarin je muziek tot zijn recht komt en je creativiteit grenzeloos is.

Foto van diffusoren

Akoestiek in muziekstudio

Welk doel heb jij voor ogen in je studio? Vertel ons hoe jouw studio eruit zou moeten zien. Wij helpen je bij het ontwerp en realisatie van je droomstudio.

Akoestiek voor spraak en muziek

TeamGeluid is specialist in akoestische panelen voor spraak en muziek. In een studio wil je transparante opnames in je liveroom en gebalanceerde mixen in je controlroom. In samenwerking met muzikanten en mix engineers hebben wij een speciale set panelen ontwikkeld die je gebruikt om de akoestiek in je studio te optimaliseren.

Dylan absorptiepaneel

Voor het wegnemen van reflecties en nagalm gebruik je Dylan. Dit paneel dempt energie in de midden en hoge frequenties zoals vocals en akoestische instrumenten. Wordt het meest toegepast in liveroom en oefenruimten.

Foto Dylan akoestisch paneel voor studio

Parton breedbandabsorptie

Parton breedbandabsorber is de grote zus van Dylan. Dit paneel is uit meerdere lagen opgebouwd waardoor het de diepste bassen van kickdrums en subwoofers kan dempen. Dit is het ingrediënt voor een gedefinieerd laag waar elke mix engineer naar op zoek is.

Parton akoestisch paneel

Keys studio diffusoren

Keys is het meest geavanceerde diffusiepaneel van Nederlandse bodem. Een klassieke QRD-diffusor met 1D verstrooiing. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, zelfs een doorzichtige variant is leverbaar. Verminder hinderlijke reflecties op je luisterpositie of vergroot de ruimtelijkheid van een liveroom met Keys.

foto van akoestisch diffusiepaneel

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Meer lezen over akoestiek?

Hoe maak je een ruimte stiller?

Hoe maak je een ruimte stiller?Onze klanten vragen nog eens om een ruimte stiller te maken. Maar wat is stilte en is dat wel een goed streven?  De auteur (Mark van Exter) in een dode kamer van het akoestisch laboratorium. Het is daar helemaal stil, en toch is dat...

Wat doen akoestische panelen?

Wat doen akoestische panelen?Akoestische panelen gebruiken we natuurlijk om de akoestiek te verbeteren. Om nagalm te dempen gebruik je absorptie. Maar om een muziek te optimaliseren gebruik je veel meer! Wist je dat niet elk paneel dezelfde functie heeft? We leggen je...

Wat is het verschil tussen isolatie en absorptie?

Het verschil tussen geluidisolerende materialen en geluidabsorptie uitgelegd.

Wat is ruimte-akoestiek?

Ruimteakoestiek,wat is het en hoe werkt het? In dit artikel gaan we in op de isolatie van constructies, de absorptie van geluid en het begrip nagalm. Leer hoe geluid zich gedraagd in een afgesloten ruimte en verschillende manieren om dit te beheersen.Wet behoud van...

Hoe gedraagt geluid zich in een open ruimte?

Mayan Warrior Soundsystem @ Burning man. bron: researchgate.comHoe gedraagt geluid zich in een open veld? In deze blog gaan we je alles leren over de afname van geluid. Naarmate de blogs vorderen zullen we meer technische aspecten gaan behandelen, ik doe m’n uiterste...

Wat zijn frequenties?

In deze blog leggen we alles uit over toonbereik van instrumenten en de werking van frequenties.

Hoe werkt de logaritmische schaal van decibel?

De decibel is een schaal voor het uitdrukken van geluidniveaus. In deze blog leggen we alles uit over het ontstaan van de schaal en hoe je die gebruikt!

Wat is akoestiek?

Wat is akoestiek?

In deze blog leren we je alles over herkomst van het woord en de betekenis!